Zot - Watches

Artdirector Gerton Knipping benaderde me voor het maken van een illustratieve foto met horloges. Hij had een afbeelding in gedachten van een andere planeet. Iets met een ondergrond van zink/lood en waarvan de horloges uit het landschap zouden breken.

Ik vond het wel een fascinerend idee. Probleem was dat er geen budget was om een complete set te laten bouwen door een modelmaker. Maar Gerton is een handige donder, hij besloot de setbouw zelf uit te voeren. Op de dag van de opname nam hij een groot stuk zink mee. Hij had het al helemaal voorbereid en de openingen gemaakt waar de horloges uit tevoorschijn zouden komen.

Toen we de set opbouwden zag het er direct al mooi uit maar we misten nog wel iets wat het beeld spannender zou maken. Toen kwam hij op het idee om een soort van opengebarsten scheur te maken waaronder zich lava zou bevinden.

Zo gezegd zo gedaan. Hij maakte en scheur in het zink en krulde de buitenkanten zorgvuldig naar boven. Daarna hebben we onder de set een stuk verkreukeld kalkpapier gemonteerd en dat van onderuit aangestraald met een oranje lamp.

Deze foto is gemaakt met kunstlicht met een belichtingstijd van 15 seconden bij diafragma f32.

Afbeelding Artdirector Gerton Knipping benaderde me voor het maken van een illustratieve foto met horloges. Hij had een afbeelding in gedachten van een andere planeet. Iets met een ondergrond van zink/lood en waarvan de horloges uit het landschap zouden breken.

Jaar 1992
Artdirector Gerton Knipping
Camera Sinar Norma 4x5"