Het is 1994. Chiquita ontwikkelt een bordspel voor promotiedoeleinden. Er worden verschillende testopnames gemaakt door Hans Kroeskamp. Die zet een prachtige sfeer neer. Dan moet met spoed de definitieve opname worden gemaakt. Hans heeft geen tijd.

Het bureau belt mij of ik de foto wil maken. Aan de testfoto's die ze laten zien zie ik direct dat ze van Kroeskamp zijn, mijn oude leermeester. Het blijkt te kloppen. "Hans vind het prima als jij het afmaakt. Misschien kun je hem bellen voor de kleurfiltering". Dat doe ik en dan blijkt hij van niks te weten. Hij zegt over de filterwaarden: "Ik weet ze zo niet maar jij gaat hier zeker uitkomen, Jan. Doe je best."

Hij was natuurlijk helemaal niet op de hoogte gesteld van het feit dat ik de klus zou afmaken. En hij had natuurlijk helemaal geen zin om mij de filterwaarden te geven waar hij zolang aan gesleuteld had. En terecht. Het is hetzelfde als Max Verstappen testrondjes laten maken en dan een voormalige stagiaire laten bellen om te vragen in welke versnelling hij bocht 5 moet nemen.


Bartels Verdonk Impuls
Michiel de Boer
1994
Sinar Norma
4x5"
Placeholder