Tijdens de lockdown in het kader van de corona maatregelen hebben we al veel gewandeld. We gingen niet ver. Meestal in de directe omgeving van ons huis in Schalkwijk, Haarlem. Soms reden we even naar de kunst. Zandvoort, Bloemendaal of IJmuiden.

De schoonheid van de directe omgeving komt extra tot uiting in dit soort omstandigheden.. Je gaat veel vaker op pad, de momenten dat de lichtomstandigheden perfect zijn komen daardoor vaker langs. Deze foto's geven een beeld van onze prachtige omgeving.

Alle foto's zijn in zwart-wit. Op een of andere manier levert dat meer drama op. Ik weet niet of het door corona komt maar steeds vaker neig ik ernaar om liever in zwart-wit te fotograferen. 

Vaak hoor ik mensen zeggen: "ik vind zwart-wit veel mooier dan foto's in kleur." Maar dat is onzin. Kijkend naar de statistieken van deze website moet ik constateren dat de kleurenfoto's net zo vaak worden bekeken als die in zwart-wit. De tijd die bezoekers op een pagina blijven is ook ongeveer gelijk. Ik denk dat zwart-wit foto's voor mensen een bepaalde rust geven.

Geen
Jan van de Laar
2020
Sony A6000
24.30 Megapixel
Placeholder