Toen ik uit militaire dienst kwam ging ik een foto opleiding doen. Dat ging via Fotovakschool Apeldoorn. Het heette dan wel een vakschool maar wat je daar leerde sloot totaal niet aan bij de moderne tijd. Tegelijk ging ik aan de slag voor Brabants Centrum. Een weekblad dat al sinds 1944 in mijn woonplaats Boxtel wordt verspreid. Ik ging voor de krant lokale gelegenheden fotograferen. Om dat werk te kunnen doen kreeg ik de beschikking over een perskaart.

Met de perskaart kon ik overal naar binnen en kon ik bij calamiteiten gewoon mijn werk doen. Dat was leuk maar het had ook een ander voordeel. Boxtel had een poppodium waar regelmatig populaire bands optraden. Ik kon daar door die perskaart altijd gratis naar binnen. Ik heb er heel wat leuke optredens meegemaakt.

Toen Herman Brood & Wild Romance zou komen was ik er natuurlijk als de kippen bij. Ik maakte er verschillende foto's maar deze is als enige bewaard gebleven. Op de foto een nog jonge Herman die nog maar één tattoo op zijn lijf heeft staan.

Het is geen echt bijzondere foto maar toch heb ik er zelf leuke herinneringen aan.

Weekblad Brabants Centrum
Jan van de Laar
1983
Zenza Bronica EC-TL
6x6
Placeholder