Iemand met wie ik veel gewerkt heb is artdirector Ad van de Boom. Hij vond me via Erik Kessels, met wie hij eerder een creatief team vormde bij Ogilvy & Mather. Hij werkte voor het Rotterdamse bureau 'Le Bureau'. Voor de klant Zoo Shoes & Accessories bedacht hij een poster waarop een schoen in een kooi zat. De winkel was de spreekwoordelijke kooi en de schoen zou bevrijd moeten worden. Een leuk idee.

Ad wist dondersgoed dat dingen alleen werken als ze perfect worden uitgevoerd. Hij had daarom modelmaker Gerard Deibel opdracht gegeven een passende kooi te maken om de schoen heen. Gerard was een van die modelmakers die je echt alles kunt voorleggen. Hij zei altijd: "Alles kan. De vraag is alleen, heb je de tijd en heb je het budget?" 

Het was een prachtig kooitje geworden. Het moest gefotografeerd worden met een strak helder licht en tegen een dramatische achtergrond. Voor de achtergrond heb ik een bestaande linnen achtergrond gebruikt die ik nog had staan. Die heb ik zwart geschilderd. Daarna heb ik een sterke spot op de achterkant gezet. Hierdoor wordt de structuur van de stof zichtbaar.


Le Bureau Rotterdam
Ad van de Boom
1992
Sinar Norma
4x5"
Placeholder